Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Reanimatieset

In een situatie waarin iedere seconde telt, kan één klein tasje een wereld van verschil maken. Het is niet groter dan een etui en het belangrijkste onderdeel dat erin zit is………een scheermesje?

Lees meer
Geplaatst in Blog door Patty Kuijten

AED binnen kastKoopt u een AED dan is de volgende stap vaak de aanschaf van een AED-kast. Deze moet de AED in optimale conditie houden. Waar de juiste AED met behulp van wat speuren en goed advies redelijk eenvoudig gevonden is, kan het kopen van een AED-kast wat lastiger zijn. Want welke kast is de juiste? De onderstaande vragen helpen u bij het vinden van de AED-kast die het beste bij uw situatie past.

Lees meer

Labels:

Geplaatst in Blog door Patty Tromp

Levensduur AED

Wanneer u net een AED (Automatische Externe Defibrillator) heeft aangeschaft, staat u er wellicht niet direct bij stil maar hangt uw AED al een aantal jaren in uw woning, bij uw vereniging of in uw bedrijfspand, dan speelt vroeg of laat de vraag: hoe lang gaat een AED eigenlijk mee?

Lees meer
Geplaatst in Blog door Roelof Janssen

AED testen

Veel verenigingen, bedrijven of particuliere bezitters van een AED-apparaat willen na de aanschaf van een AED maar op één ding kunnen rekenen; dat de AED het doet wanneer deze wordt ingezet.

In dit blogbericht de 7 belangrijkste criteria waar een AED en het onderhoud volgens AEDvoordelig en het AED Keurmerk Instituut aan moet voldoen.

Lees meer
Geplaatst in Blog door Roelof Janssen

Met ingang van 01-06-2017 heft HeartSine de garantietermijn op voor de HeartSine Samaritan PAD 300/300P AED’s. Deze garantie heartsine 300plichting AED’s vallen per juni 2017 niet meer onder de garantieperiode gehanteerd door HeartSine in de periode van de productie hiervan. Het betreft vooral AED uit de periode 2009 - 2010 die door een interne harwarefout zichzelf kan aanschakelen. Ons advies is deze AED's wekelijks goed te controler of om te ruilen.

Lees meer
Geplaatst in Blog door Roelof Janssen

Komt deze filmscene u bekend voor? Een patiënt ligt in het ziekenhuis aan allerlei snoeren en slangen, de monitor laat een golfbeweging zien, er klinken piepjes en dan ineens…een langgerekte piep en de bekende vlakke lijn. Het team van (knappe) dokters komt de kamer binnengestormd, in no-time moet iedereen een stap terugdoen en krijgt het slachtoffer een elektrische schok toegediend.reanimatie met aed

Dat is dus echt alleen in de film. In werkelijkheid kan een AED niet worden ingezet op het moment dat er een vlakke lijn is in de ECG. Hoe dit zit en wat die eerste zes minuten na een hartstilstand zo cruciaal maakt, leest u hier.

Lees meer

Labels:

Geplaatst in Blog door Roelof Janssen

Heb ik het wel goed gedaan?

09-05-2017 18:05

Een reanimatie meemaken is vaak heftig voor alle betrokkenen. Zowel voor degene die gereanimeerd is als voor de verlener van de eerste hulp. Goede nazorg en hulp voor alle betrokkenen bij het verwerken van een gebeurtenis zoals deze, is dan ook ontzettend belangrijk.reanimatie nazorg

Voor een goede nazorg is AEDvoordelig partner van het AED keurmerk insttuut. Deze wordt ingeschakeld nadat er een reanimatie heeft plaatsgevonden waarbij een AED-apparaat is ingezet.

Lees meer
Geplaatst in Blog door Roelof Janssen

Wanneer uw AED-apparaat wordt ingezet, is dat vaak een ingrijpende gebeurtenis voor alle betrokkenen. Goede nazorg kan dan veel verschil maken in de manier waarop het traject na de reanimatie wordt beleefd. Deze nazorg is onderdeel van het servicecontract dat u bij uw AED-apparaat afsluit.AED gebruikt, wat nu

Goede nazorg binnen het servicecontract op uw AED-apparaat bestaat uit:

 • ‘Praktische nazorg’ aan uw AED-apparaat (uitlezen, resetten, vervangen accu en elektroden)
 • Nazorg aan de betrokkenen bij de reanimatie

Deze blog gaat over de praktische nazorg aan uw AED-apparaat. Hier leest u welke stappen er doorlopen worden om uw AED na een reanimatie weer klaar voor gebruik te maken.

Lees meer

Labels:

Geplaatst in Blog door Roelof Janssen

Herkent u dit; u heeft namens uw werkgever, vereniging of sportclub de aankoop van een AED-apparaat geregeld. Het was best een investering maar nu hangt het AED-apparaat keurig in een bijbehorende AED-kast op een centrale plek op uw werk of bij de sportvereniging, missie geslaagd!aed aanwezig sticker

Nou, bijna geslaagd. Nu alleen nog zorgen dat voldoende mensen binnen uw organisatie of vereniging weten dat de AED er is, waar deze hangt en hoe deze gebruikt wordt.

Lees meer
Geplaatst in Blog door Roelof Janssen

De Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) heeft 24 maart 2017 via een persbericht gemeld dat alle defibrillatoren van het type MRx (de Profossionele AED van Philips) terug geroepen worden vanwege een slechte verbinding tussen de electronica en de batterij in het toestel.Philips MRX

Volgens Philips zijn er bij 2 van de ruim 45.000 apparaten deze problemen geconstateerd, maar heeft dit niet tot letsel geleid.

Lees meer

Labels:

Geplaatst in Blog door Roelof Janssen
Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5