Nieuwe goedkope AED op de markt MB7000 van M&B instruments

Een goede keuze of toch niet?

Recent is er een nieuwe AED op de Nederlandse markt gekomen. De AED7000 V2 is een eenvoudige en vooral goedkope AED. De fabrikant speelt vooral in op de “total cost of ownership” die de laagste in de markt zou zijn. (Als het geadviseerde jaarlijkse onderhoud van €95,- niet wordt meegerekend). Hoeveel AEDvoordelig erg voor scherp geprijsde AED’s is, hebben wij besloten de AED7000 (voorlopig) niet ons assortiment op te nemen. Hiervoor hebben we de volgen

AED7000

de overwegingen:

  • De AED7000 is niet FDA-goedgekeurd
  • De AED7000 heeft slechts 2 jaar garantie. Overige fabrikanten tussen 5 en 10 jaar.
  • Het AED 7000 is erg nieuw op de markt en het is nog maar de vraag hoe stabiel de AED zich in de tijd zal gedragen. Daarnaast nemen de kopers van de AED7000 het risico dat  reserve onderdelen (AED batterij en AED elektrode) in de toekomst niet leverbaar zijn als de fabrikant/importeur zou stoppen met leveren. Vorig jaar hebben wij dit zien gebeuren bij een andere fabrikant van goedkope AED’s Telefunken.
  • De AED wordt in China geproduceerd en wij hebben onvoldoende vertrouwen in de technische kwaliteit van de AED.  Daarnaast is het onduidelijk hoe updates (o.a. het  nieuwe reanimatie protocol in 2015) in de toekomst worden ondersteund.

U gebruikt een AED enkel als het er om spant. De AED kan dan het verschil maken tussen leven en dood. Zolang wij niet volledig overtuigd zijn van de 100% betrouwbaarheid en kwaliteit van de M&B AED7000, nemen wij deze niet op in het assortiment van onze AED webshop.

 

Alternatieven voor de M&B AED7000

Als u kijkt naar de aanschafprijs van een AED dan is de Heartsine 350P of de Philips HS1 een goed alternatief.

Als u kijkt naar de “total cost of ownership” van de AED dan is de Zoll Plus een uitstekende keus. Deze kunt u ook bij AEDvoordelig leasen voor €1,25 per dag.

 

Heeft u vragen of advies nodig bij het kopen van een AED. Wij helpen u graag: 040-263 123 7.  Ook kunnen wij voor u exact uitrekenen wat de “total cost of ownership” van een AED over 5 of 10 jaar zal zijn.