In navolging van eerdere mededeling in 2014, geeft Physio-Control een veiligheidswaarschuwing uit met veldactie voor alle LIFEPAK 1000 automatische externe defibrillatoren (AED’s) met softwareversie 2.42 of lager. Deze handeling is bedoeld om een softwarefout te corrigeren die ertoe kan bijdragen dat defibrillatoraccu’s niet tijdig worden vervangen. 

Physio-Control is op de hoogte gesteld van diverse gevallen waarin een LIFEPAK 1000 AED de nodige patiëntdefibrillatietherapie niet kon leveren door een lege accu. We zijn erachter gekomen dat dit een resultaat is van accu’s die niet tijdig worden vervangen wanneer zij een lage of zeer lage ladingsstatus hebben, zoals aangegeven op het scherm Gereedheid in het apparaat. Ons onderzoek heeft vastgesteld dat verwarrende gebruiksaanwijzingen en een softwarefout in het apparaat ertoe bijdragen dat accu’s niet worden vervangen wanneer dat nodig is. Andere bijdragende factoren zijn o.a. de afwezigheid van een extra, volledig geladen accu in tegenstelling tot de aanbeveling in de gebruiksaanwijzingen. 

Deze veiligheidswaarschuwing is bedoeld om duidelijke instructies te leveren voor het vaststellen van de accustatus totdat een software-update is uitgevoerd. Bijgevoegd bij deze mededeling is een naslagkaart(en) om aan uw apparaat te bevestigen. 

Physio-Control zal gratis een software-update implementeren in alle betrokken apparaten in de komende jaren. Updates aan klantenapparaten zullen worden uitgevoerd in volgorde gebaseerd op leeftijd van de apparaten alsmede de geleverde terugkoppeling via het bijgevoegde bevestigingsformulier. We zullen contact met u opnemen gedurende de komende weken/maanden om uw apparaatupdates te plannen. In de tussentijd, volg alstublieft de aanwijzingen hieronder om gereedheid van uw LIFEPAK 1000 apparaat te verzekeren. 

Onze gegevens geven aan dat uw organisatie één of meer producten heeft waarop deze veiligheidswaarschuwing en veldactie van toepassing zijn: 

Betrokken producten:  

 LIFEPAK 1000 defibrillator 

S/W versie 2.42 of lager 

Alle door AEDvoordelig geleverde LP1000 AED's zijn door ons gecontroleerd en goed bevonden. Heeft u een Physio-Control LP1000 en wilt u weten of deze in aanmerking komt voor een update? Wij helpen u graag! Neem contact op met onze klantenservice voor (gratis) advies.

Lees hier het officiele schrijven van Physio-Control over deze AED-veldactie

Meer informatie over de LP1000 AED klik hier.