De Prestan professionele AED reanimatietrainer voldoet aan alle eisen en richtlijnen (AHA/ERC richtlijnen 2015). De reanimatietorso’s zijn uitgerust met een revolutionaire reanimatiemonitor, die onmiddellijk feedback geeft over de frequentie van de hartmassage. Er is nu een vernieuwde feedbackmonitor beschikbaar voor deze reanimatietrainers. Docenten hebben met de Prestan Reanimatietorso altijd het juiste materiaal in huis om reanimatie/AED-cursussen te kunnen geven.

Reanimatiemonitor

LED lampjes in de schouder van de Prestan Reanimatietorso geven de cursisten een duidelijke indicatie om 100 compressies per minuut te geven. Wanneer de compressiesnelheid te laag is (onder de 100), lichten de oranje LED lampjes op. Bij de juiste frequentie lichten twee groene lampjes op. De vernieuwde feedbackmonitor geeft, middels knipperende oranje LED lampjes, nu ook aan wanneer de compressiefrequentie te hoog is (meer dan 120). De compressiesnelheid bij de reanimatie van een volwassene mag tussen de 100 en 120 per minuut zijn. Voor baby’s en kinderen is er geen maximum. De feedbackmonitor is daarom alleen beschikbaar voor de volwassentorso’s.

Wanneer u een Prestan reanimatietrainer besteld, is deze vanaf nu voorzien van deze vernieuwde feedbackmonitor.

prestan reanimatiepop

Klik-mechanisme

Naast de reanimatiemonitor is de Prestan Reanimatietorso ook voorzien van een ‘klik-mechanisme’. De cursisten horen een klik wanneer de borst diep genoeg word ingedrukt. Naast de juiste compressiesnelheid, leert de cursist dus ook met de juiste kracht de hartmassage toe te dienen. Door de zogenoemde kinlift, beschikt de torso ook over de mogelijkheid om de kinlift te oefenen.

prestan reanimatiepop

Informatie en vragen

Alle informatie over en prijzen van al onze Prestan Reanimatietorso’s (en andere merken) kunt u nalezen via deze link Heeft u verder nog vragen over reanimatietrainers? Of wilt u meer informatie over AED’s of onderdelen daarvan (AED elektroden of AED batterijen)? Wij helpen u graag. U kunt ons eenvoudig bereiken via ons servicenummer 088-2336000. Of kijk eens op onze website