Het werken met een AED voorzien van Reanimatie Feedback heeft één zeer groot voordeel: voor de hulpverlener is het veel makkelijker om zo de aanbevolen diepte èn het aanbevolen tempo van de benodigde borstcompressies te bereiken. De kwaliteit van de reanimatie verbetert hierdoor aanzienlijk. Onderzoek wijst uit dat een tot wel vijfvoudige verbetering bereikt kan worden. Omdat een nadeel kàn zijn dat de hulpverlener juist onzeker wordt als deze diepte en/of tempo niet aankan, zijn AED’s met Reanimatie Feedback er volledig op ingericht om zo goed mogelijke begeleiding te bieden tijdens de reanimatie.

AEDVoordelig heeft twee AED’s met Reanimatie Feedback in de webshop: de Zoll AED Plus en de Cardiac Science G5

Zoll AED PlusCardiac Science G5

 

Zoll AED Plus

De Reanimatie Feedback van de Zoll AED Plus heet ‘Real CPR Help’ technologie. Een sensor in de elektrodenpads meet de beweging van de borstcompressies. Wanneer deze minder zijn dan 5 á 6 cm (conform de reanimatierichtlijnen van 2010), wordt dit zowel gemeld middels gesproken instructies als een visuele peilbalk. Hierop is direct de compressiediepte te zien. Daarnaast stelt een metronoom het compressietempo vast. De hulpverlener wordt vervolgens begeleid om minimaal 100 compressies per minuut te halen. De techniek van de Zoll AED Plus biedt hiermee zekerheid over de kwaliteit van de borstcompressies bij een reanimatie.

Cardiac Science G5

De Reanimatie Feedback van de Cardiac Science G5 heet ‘Realtime Reanimatie Feedback’. Ook nu krijgt de hulpverlener direct feedback op de diepte en snelheid van de borstcompressies. De zogenoemde ‘Rescue Coach’ technologie leidt de hulpverlener door de reanimatie heen. Zowel gesproken instructies als visuele tekst op een verlicht LCD scherm, bieden de hulpverlener ondersteuning bij het goed uitvoeren van de reanimatie. De Cardiac Science G5 past daarnaast ook het energieniveau van de toegediende schokken aan. Wanneer aanvullende schokken door de AED nodig zijn, past de G5 trapsgewijs de toegediende schokenergie aan. De technieken van de Cardiac Science G5 bieden dus een waardevolle aanvulling op het verbeteren van de kwaliteit van de reanimatie.

Informatie of vragen?

Heeft u nog vragen over Reanimatie Feedback? Of wilt u meer weten over AED’s of onderdelen daarvan? Wij helpen u graag. U kunt ons eenvoudig bereiken via ons servicenummer 088-2336000. Of kijk eens op onze website www.aedvoordelig.nl