Het aanstaande congres zal de in oktober van dit jaar gepubliceerde reanimatieprotocollen van de Europese Reanimatieraad vertalen naar landelijke Nederlandse richtlijnen. Wij schreven hier al over in een eerder blogbericht. De richtlijnen van de Europese raad wijzigen voorlopig niets in het protocol van uw AED. Wanneer toekomstige veranderingen hier wél aanleiding toe geven, dient de AED software ge-update te worden. Wanneer u één van onze servicepakketten AEDzeker©Plus of AEDzeker©All-in afsluit, wordt dit door ons verzorgd.

AEDzeker©Plus en AEDzeker©All-in

Door een servicecontract bij ons af te sluiten bent u altijd verzekerd van een goed werkende AED. Jaarlijks wordt bijvoorbeeld de AED getest en gekeurd, worden periodiek herinneringen gestuurd voor het vervangen van onderdelen, en wordt software ge-update als dat noodzakelijk is. Dit laatste kan nodig zijn als de reanimatierichtlijnen wijzigen. Binnen het All-in pakket worden zelfs de kosten van elektroden en batterij vergoed, zowel na een inzet als bij vervanging na de houdbaarheidsdatum. Alle informatie over onze servicepakketten leest u op onze servicepagina.

aedservice

Reanimatierichtlijnen

Zoals gezegd hebben de laatste richtlijnen van oktober dit jaar geen gevolgen voor het protocol van uw AED. Uw AED hoeft dus niet direct ge-update te worden. Bij reanimatie traingingen wordt vanaf nu meer gelet op het opmerken van een afwijkende ademhaling en het snel inschakelen van professionele hulp. In 2010 hebben de richtlijnen nog wel geleid tot een wijziging in de reanimatiefeedback: vanaf dat moment moet dieper op de borstkas van het slachtoffer gedrukt worden. Ook in 2005 waren er wijzigingen: direct starten met borstcompressies en niet eerst twee beademingen geven. Check (wanneer u geen servicecontract heeft) in elk geval of uw AED tenminste aan deze richtlijnen voldoet. In het algemeen staat dit op de AED vermeld.

reanimatierichtlijnen

Vragen?

Heeft u nog vragen over de reanimatierichtlijnen en de gevolgen daarvan voor uw AED? Of wilt u meer informatie over onze servicecontracten, AED apparaten of onderdelen daarvan? Wij helpen u graag. U kunt ons eenvoudig bereiken via ons servicenummer 088-2336000. Of kijk op onze website www.aedvoordelig.nl