De winter begint langzaam weer in beeld te komen. Hoog tijd om uw outdoor AEDkast weer winterklaar te maken.

Elk jaar weer blijken namelijk enkele AEDkasten problemen te hebben bij het openen van de kast. Vooral bij strenge vorst is dit het geval.

Zes tips van AEDvoordelig.nl om de winter goed door te komen:

1. Maak de rubbers van de AEDkast goed droog en smeer deze in met zuurvrije vaseline. Houd vooral de bovenkant van de AEDkast droog.

2. Controleer of de verwarmingsplaat nog goed verwarmt. De meeste AEDkasten zijn zo ingesteld dat de verwarming automatisch inschakelt bij een buitentemperatuur lager dan 10 graden.

3. Wanneer er sneeuw op de AEDkast ligt en deze gaat smelten, bestaat de kans dat het smeltwater tussen de kast en het deurtje komt te zitten. Als het weer gaat vriezen kan de AEDkast vervolgens dichtvriezen. Tip: verwijder de sneeuw op de kast en droog de ruimte tussen de kast en het deurtje na een dooimoment.

4. Controleer de AED-elektrodes en AED-batterijen of deze niet over de gebruiksdatum heen zijn. Wanneer u een nieuwe batterij nodig heeft, kunt u deze bij ons bestellen via de volgende link: AEDbatterijen. Ook nieuwe elektroden kunt u bij ons bestellen via: AEDelektroden.

5. Controleer of de AED de zelftest goed uitvoert.

6. Kijk of de plek waar de AED hangt goed verlicht is.

Nieuwe kast nodig?

Kijkt u dan eens op onze site AEDvoordelig.nl of bel met ons servicenummer 088-2336000.

 

AEDvoordelig.nl wenst u een Hartverwarmende winter toe!