Koopt u een AED dan is de volgende stap vaak de aanschaf van een AED-kast. Deze moet de AED in optimale conditie houden. Waar de juiste AED met behulp van wat speuren en goed advies redelijk eenvoudig gevonden is, kan het kopen van een AED-kast wat lastiger zijn. Want welke kast is de juiste? De onderstaande vragen helpen u bij het vinden van de AED-kast die het beste bij uw situatie past.

Waar moet iedere AED-kast in basis aan voldoen?

aed kasten


Iedere AED-kast moet in ieder geval:

  • 1. Eenvoudig te openen zijn.
  • 2. Veilig in gebruik zijn.
  • 3. Goed herkenbaar zijn.

 

Hangt de AED binnen of buiten?


Een AED heeft buiten meer bescherming nodig. Een slecht beschermde AED loopt het risico op problemen met de elektronica of elektroden die door oververhitting of vrieskou onbruikbaar worden. Hangt een AED buiten, dan moet de AED-kast in ieder geval over de volgende zaken beschikken:

  • 1. Verwarming
  • 2. Ventilatie (koeling)
  • 3. Alarm – zo weet iedereen in de omgeving dat de AED-kast open wordt gemaakt.
  • 4. Verlichting – dit is handig wanneer de AED ’s nachts ingezet moet worden.

 

Houd er rekening mee dat iedere AED-buitenkast een 220V aansluiting nodig heeft. En al kiest u voor een goede buitenkast, hang uw AED altijd op een beschutte plek en niet in de volle zon.

Open, semi-open of gesloten AED-kast?


Er zijn drie verschillende typen kasten als het gaat om de toegang tot de AED. Dit zijn de open kasten, de semi-open kasten en de gesloten kasten. Open kasten, het woord zegt het al, zijn voor iedereen direct te openen. Hangt de AED op een plek waar zicht is op de AED, dan kan het een keuze zijn om de toegang tot de AED met behulp van een open AED-kast laagdrempelig te houden.

Bij semi-open kasten moet door breekglas worden gedrukt voordat deze opent. Er gaat op dat moment ook een alarm af. Hier ligt de drempel om de AED-kast open te maken iets hoger maar blijft de AED wel toegankelijk voor iedereen.

Hangt uw AED op een plek die gevoelig is voor vandalisme of diefstal en is er weinig tot geen zicht op de AED, of wilt u zeker weten dat alleen de hiervoor geautoriseerde personen bij de AED kunnen? Dan kunt u ook kiezen voor een gesloten AED-kast. Deze zijn alleen te openen met behulp van een pincode. Door de AED-kast aan te melden bij Stichting Hartslagnu of Hartveilig wonen, krijgt u deze code automatisch per sms toegezonden.

Onze meest verkochte kast is de semi-open Sixcase SC1330 met drukknop en breekglas. Een veel verkochte kast met pincode is de Sixcase SC1340.
U ziet het, er zijn verschillende mogelijkheden. Twijfelt u of wilt u persoonlijk advies over de beste AED-kast voor uw situatie? Neem dan contact op met AEDvoordelig en bel 088-233 60 00 of mail naar verkoop@aedvoordelig.nl.