In een situatie waarin iedere seconde telt, kan één klein tasje een wereld van verschil maken. Het is niet groter dan een etui en het belangrijkste onderdeel dat erin zit is………een scheermesje?

Jazeker, een scheermesje. Het is een van de vijf onderdelen uit de AED Reanimatieset. Deze set bestaat verder uit een droogdoekje, handschoenen, een schaartje en een beademingsmasker. Hieronder leest u waarom juist deze onderdelen essentieel kunnen zijn bij een reanimatie.

Reanimatieset AEDvoordelig

Droogdoekje

Mensen die onwel worden, kunnen wat bezweet raken. Op een bezwete borstkas blijven de elektroden van de AED minder goed plakken. Met behulp van het droogdoekje kunt u de plekken waar u de elektroden van de AED wilt aanbrengen, droog maken. Zo blijven de elektroden goed zitten en kunnen ze 100% hun werk doen tijdens de inzet van de AED.

Handschoenen

Heeft het slachtoffer nog iets in de mond of heeft het slachtoffer gebloed? Met behulp van deze handschoenen bent u beschermd tijdens het geven van hulp.

Schaartje

Om goede hartmassage te kunnen geven, moet de borst vrijgemaakt zijn van kleding. Een kledingschaar helpt om de kleding eenvoudig en snel te verwijderen.

Beademingsmasker

Vast onderdeel van de AED Reanimatie set is het beademingsmasker. Het laat eenrichting lucht door en zorgt tegelijkertijd voor een hygiënisch laagje tussen het slachtoffer en degene die reanimeert. Dat is prettig, zeker wanneer het slachtoffer bijvoorbeeld bloedt of heeft overgegeven. 

Scheermesje

Het scheermesje is, samen met het schaartje, het belangrijkste onderdeel van de AED Reanimatieset. Heeft het slachtoffer beharing op de borst, dan kunnen de elektroden niet goed contact maken met de huid. Om de AED effectief in te kunnen zetten, is het dan belangrijk dat de borst snel geschoren wordt. In dit geval is het scheermesje dus een echte levensredder!

Bij AEDvoordelig vindt u de AED Reanimatie set standaard bijgesloten bij iedere AED.

Een AED kopen of meer weten over de AED Reanimatieset?

Direct een complete reanimatieset bestellen? Ga naar de website van AEDvoordelig.

Heeft u een vraag over de AED Reanimatieset, de losse aankoop van AED-accessoires of wilt u meer informatie over een nieuwe AED? Neem dan contact op met AEDvoordelig en bel 088-233 60 00 of mail naar verkoop@aedvoordelig.nl