Stel u heeft een onbekend slachtoffer succesvol gereanimeerd. De ambulance komt en neemt het van u over. Met knikkende knieën en een overdosis aan adrenaline blijft u achter. De dagen daarna blijft het “filmpje” door uw hoofd spoken….wie was dit slachtoffer en hoe zou het met hem of haar gaan? Heb ik het goed gedaan? Zou hij kinderen hebben?.....

Stichting Hart4All

Stel u raakt in het winkelcentrum onwel. Een toevallige voorbijganger ziet u vallen en controleert uw ademhaling….niets. De anonieme voorbijganger heeft een reanimatiecursus gedaan en twijfelt geen moment….Hij gaat u reanimeren. Een andere voorbijganger help hem daarbij en haalt snel een AED. Na 7 minuten is de ambulance er, zij nemen u mee naar het ziekenhuis. De dagen daarna spookt er van alles door uw hoofd. Ik was bijna dood!…..wie heeft mijn leven gered, ik zou deze mensen graag nogmaals ontmoeten en bedanken. Hoe kom ik daar achter…?

Gelukkig is er een initiatief van de stichting Hart4All waarbij vrijwillige hulpverleners in contact kunnen komen met het slachtoffer of nabestaanden. Mensen met elkaar verbinden en bij elkaar betrokken te laten zijn en blijven. Dat is waar Hart4ALL voor staat.

 

Kijk op de website van Hart4ALL voor meer informatie over dit geweldige initiatief.

Hart4All