Wanneer uw AED-apparaat wordt ingezet, is dat vaak een ingrijpende gebeurtenis voor alle betrokkenen. Goede nazorg kan dan veel verschil maken in de manier waarop het traject na de reanimatie wordt beleefd. Deze nazorg is onderdeel van het servicecontract dat u bij uw AED-apparaat afsluit.

Goede nazorg binnen het servicecontract op uw AED-apparaat bestaat uit:

  • ‘Praktische nazorg’ aan uw AED-apparaat (uitlezen, resetten, vervangen accu en elektroden)
  • Nazorg aan de betrokkenen bij de reanimatie

Deze blog gaat over de praktische nazorg aan uw AED-apparaat. Hier leest u welke stappen er doorlopen worden om uw AED na een reanimatie weer klaar voor gebruik te maken.

 

Stap 1: Bel ons 24/7 service nummer

AED gebruikt

Is uw AED-apparaat gebruikt bij een reanimatie, dan is het belangrijk dat de in de AED opgeslagen gegevens goed worden bewaard. Plaats de AED daarom na een reanimatie terug in de AED-kast.

Bel vervolgens het telefoonnummer (088-2336000) dat u op een sticker op de AED of in de AED-kast terugvindt. U krijgt iemand aan de lijn aan wie u vertelt dat uw AED is gebruikt. 

Binnen 48 uur na uw melding krijgt de locatie waar uw AED hangt, bezoek van een specialist op het gebied van AED-apparaten. Dit geldt voor alle klanten van AEDvoordelig met een AEDzeker servicecontract van AEDvoordelig. 

Stap 2: Uitlezen gegevens

Degene die uw AED-apparaat controleert, leest eerst de gegevens uit die tijdens de reanimatie door de AED zijn opgeslagen. Deze gegevens kunnen belangrijke informatie bevatten voor de behandelend cardioloog van het slachtoffer waarbij de AED is ingezet.

Stap 3: Vervanging materialen

Daarna wordt de AED helemaal nagekeken en worden onderdelen zoals de elektroden en het beademingsmasker vervangen. Soms worden ook de batterijen of de accu vervangen.

Stap 4: AED weer klaar voor gebruik

De AED is nu weer helemaal klaar voor gebruik. De AED expert van AEDvoordelig biedt, naast deze controle, ook nazorg aan de betrokkenen bij de reanimatie. Wilt u hier meer over weten? Lees er alles over in onze blog ‘Nazorg na een reanimatie’.

 

Meer weten over een servicecontract?

AED onderhoud

Heeft u een vraag over de nazorg binnen uw servicecontract of sluit u graag een servicecontract af? Klik dan hier of neem contact op met AEDvoordelig 088-233 60 00 of mail naar verkoop@aedvoordelig.nl.