Is er een AED bij jouw sportclub of sporthal?

Is er een AED waar jij sport?

 

Heb je weleens gekeken of er een AED hangt bij jouw fitnesscentrum, sportclub of sporthal? Misschien heb je er nog nooit op gelet of is het je niet opgevallen.

Sta er de volgende keer dat je gaat sporten maar eens bij stil, want een AED kan jouw leven redden en die van jouw medesporters. Een AED herken je aan het groene logo hieronder afgebeeld.AED logo sticker

 

 

Onderstaande video's maken nog maar eens duidelijk hoe belangrijk een AED is, want er overlijden in Nederland gemiddeld 300 personen per jaar aan een hartstilstand tijdens het sporten.

 

Hoe sneller een AED bij het slachtoffer is, hoe groter zijn overlevingskans. Anders gezegd: met iedere verstreken minuut daalt de overlevingskans van iemand met een hartaanval met 10(!)%.

Ook is het belangrijk om goed te luisteren naar signalen van je lichaam, want hartfalen kondigt zich vaak aan.

Hangt er bij jouw sportclub geen AED? Kaart het belang van een AED aan bij de leiding van jouw sportclub, zodat er binnenkort ook een bij jouw sportclub een AED komt te hangen!

Wist je trouwens dat er een AED app is? De AED app is er zowel voor Apple als voor Android. Wees voorbereid en download de AED app!

Meer weten over een AED? Bekijk de mogelijkheden of laat je informeren over een geschikte AED.