AED apparaat kopen

In Nederland worden gemiddeld 30 mensen per dag getroffen door een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Door snel te handelen en binnen 6 minuten te starten met een reanimatie met hulp van een AED, wordt de overlevingskans vergroot met 70%. Het redden van een leven met een AED is voor iedereen mogelijk. Alleen door het snel toedienen van een electroschok kan het hartritme van een slachtoffer hersteld worden.

Wanneer u een AED apparaat wilt kopen, is het verstandig niet alleen naar de aanschafprijs te kijken, maar ook naar de (vervangings-)kosten van de onderdelen voor de komende jaren. Deze zogenaamde ‘Total cost of Ownership’ van een AED wordt namelijk bepaald door de aankoopprijs van de AED èn de toekomstige kosten voor nieuwe AED-elektroden en een nieuwe AED-batterij bij elkaar op te tellen. Zodat u bij het kopen van een AED apparaat precies weet waar u aan toe bent.

In de berekeningen gaan wij uit van een technische levensduur van een AED van 10 jaar. Ook gaan wij er in onderstaand schema gemakshalve van uit dat de AED niet ingezet wordt. Na elke inzet is immers vervanging van de AED-elektroden nodig en mogelijk ook de accu (AED-batterij). De verkoopprijzen van de meest verkochte AED’s uit onze webshop AEDvoordelig.nl zijn in het schema opgenomen. AED vergelijking op kosten:

 kosten van een AED

Conclusies

Goedkoopste AED:

Wanneer u niet teveel geld wilt uitgeven om een AED apparaat te kopen, maar toch een goede, gebruiksvriendelijke en betrouwbare AED wilt, adviseren wij u de Philips HS-1 of de Heartsine PAD 350P. Beide AED’s zijn namelijk goedgekeurd door de FDA (de Amerikaanse Food and Drugs Administration; voor meer informatie, lees onze blog hierover). Philips geeft 8 jaar garantie op de AED en Heartsine zelfs 10 jaar.

Topkwaliteit AED:

Wilt u een topkwaliteit AED met een goede prijs-kwaliteit verhouding, dan adviseren wij u de Zoll AED Plus of de Defibtech Lifeline. De Zoll AED Plus is in aanschafprijs iets duurder. Het voordeel is echter dat deze AED gebruik maakt van standaard batterijen. De totale kosten van een Zoll AED zijn daardoor lager dan bijna alle andere AED merken. De Defibtech AED is in Nederland één van de meeste verkochte AED’s. Het apparaat onderscheidt zich door gebruiksgemak, degelijkheid en een ergonomisch ontwerp.

De Cardiac Science G5 is de Mercedes onder de AED’s; de technische specificaties, innovaties en kwaliteit zijn absoluut top, maar met een prijskaartje.

Informatie en vragen

Wanneer u een AED apparaat wilt kopen, adviseren wij u graag bij het kiezen van de juiste AED passend bij úw situatie en budget. Wij geven u een onafhankelijk advies en vrijblijvende offerte. U kunt ons gemakkelijk bereiken via ons servicenummer 088-2336000. Vragen kunt u natuurlijk ook mailen via verkoop@aedvoordelig.nl

Wij zijn aangesloten bij het keurmerk Webwinkelkeur. Alle producten worden, vaak dezelfde dag nog, gratis verzonden. Ook het onderhoud kunnen wij voor u verzorgen via onze verschillende servicepakketten. Een dergelijk servicecontract voorkomt dat een AED door slecht onderhoud niet ingezet kan worden, wanneer daar om gevraagd wordt.

Uiteindelijk geldt te allen tijde: Hoe de prijs van een AED ook is, een mensenleven blijft onbetaalbaar.