Waar vind ik een AED? 

Waar vind ik een AED?                     

  • Waar zijn de AED’s bij mij thuis in de buurt?
  • Is er een AED op mijn werk?
  • Weet ik waar de AED hangt op plaatsen waar ik vaak kom?

Het is goed als je de bovenstaande vragen met  “Ja” kan beantwoorden. In een levensbedreigende situatie telt elke seconde en kan een AED  het verschil betekenen tussen leven en dood. Ieder jaar overlijden alleen al in Nederland,  16.000(!) mensen aan een hartstilstand. 

Hoe sneller een AED bij het slachtoffer is, hoe groter zijn overlevingskans. Anders gezegd: met iedere verstreken minuut daalt de overlevingskans van iemand met een hartaanval met 10(!)%.

Kijk de volgende keer als door je buurt fietst, rijdt of wandelt eens bewust of je de groene kastjes ziet hangen.

Tegenwoordig zijn er nog meer hulpmiddelen. Er is bijvoorbeeld een app die je precies laat zien waar de AED’s in jouw omgeving hangen.

De AED app is er zowel voor Apple als voor Android. Wees voorbereid en download de AED app!

Ook is er een kaart te vinden op internet met op dit moment een kleine 1300 AED locaties. Dagelijks worden er nieuwe plaatsen aan de AED kaart toegevoegd. Ook worden de locaties op de AED kaart gecontroleerd, zodat de kaart betrouwbaar is en blijft.

Weet je een AED te vinden, maar staat deze nog niet op de kaart? Je kunt de locatie zelf eenvoudig toevoegen.

Ben je zelf voornemens een AED aan te schaffen? Of wil je een AED kopen voor jouw organisatie? Bekijk de mogelijkheden in onze webshop of laat je informeren over een geschikte AED.

Een AED, daar redt je levens mee!

 

P.S. Hoe verricht je een hartmassage? Vinnie Jones legt uit: