Als u van plan bent een AED aan te schaffen, is het verstandig niet alleen naar de aanschafprijs te kijken, maar ook naar de kosten voor de komende jaren.

De zogenoemde “Total cost of Ownership” van een AED wordt bepaald door de aanschafprijs van de AED en de toekomstige kosten voor nieuwe AED-elektroden en -batterijen bij elkaar op te tellen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

In de berekeningen gaan wij ervan uit dat de AED gedurende 10 jaar niet wordt ingezet voor een reanimatie. Om tot een goede vergelijking te komen, wordt een termijn aangehouden van 10 jaar. Dit komt overeenkomt met de gemiddelde technische levensduur van een AED.

In onderstaande tabel hebben we de verkoopprijzen van de meest verkochte AED’s uit onze webshop AEDvoordelig.nl als basis genomen.

Wat kost een AED?

Conclusie

Goedkoopste AED: 

De goedkoopste AED is op dit moment is de M&B 7000. Deze AED heeft echter geen FDA keurmerk en is een relatief onbekende AED op de Nederlandse markt. De garantietermijn van M&B is bovendien met 2 jaar zeer beperkt.

FDA goedgekeurd:

Wilt u niet te veel geld uitgeven aan een AED, maar wel een AED die door de FDA is goedgekeurd en dus zeer betrouwbaar is, dan adviseren wij u te kijken naar de Philips HS-1 of de Heartsine PAD 350P. Philips geeft 8 jaar garantie op de AED en Heartsine zelf 10 jaar. Het zijn beide goede en gebruiksvriendelijke AED’s.

Topkwaliteit:

Wilt u een topkwaliteit AED maar met toch een goede prijs/kwaliteit verhouding dan adviseren wij u de Zoll AED Plus of de Defibtech Lifeline

De Zoll AED Plus is in aanschafprijs iets duurder, maar heeft als grote voordeel dat de AED gebruik maakt van standaard batterijen. Hierdoor zijn de totale kosten van een Zoll AED uiteindelijk lager dan praktisch alle andere merken. De Defibtech AED is in Nederland een van de meest verkochte AED’s en onderscheidt zich door gebruiksgemak, degelijkheid en ontwerp.

De Cardiac Science G3 en G5 worden door ons vaak vergeleken met de “Mercedes onder de AED’s”. De technische specificaties, innovaties  en kwaliteit zijn van absolute top kwaliteit maar wel met een prijskaartje.

Tot slot

Uiteraard adviseren wij u graag bij het kiezen van de juiste AED voor uw situatie en budget. Bel of mail hiervoor gerust naar AEDvoordelig.nl als u vragen heeft. Ons telefoonnummer is 088-233600.

En uiteraard geldt te allen tijde: Hoe duur of goedkoop aan AED ook mag zijn, een mensenleven is en blijft onbetaalbaar.