AED apparaat kopen

Het kopen van een AED apparaat is niet alleen iets wat bedrijven of verenigingen doen. Ook particulieren kopen een AED apparaat. Ze willen graag tijdig hulp kunnen bieden aan slachtoffers van een hartstilstand.

Waar let je op bij het kopen van een AED apparaat

Er zijn verschillende soorten en merken AED’s op de markt. Voordat je een AED gaat kopen is het goed om na te denken waar deze voor jou aan moet voldoen. Moet dit bijvoorbeeld een AED apparaat zijn met een hoge stof- en waterdichtheid, moet de AED beschikken over reanimatiefeedback en moet deze makkelijk om te zetten zijn naar kinderreanimatie.

Wanneer heb je een goed AED apparaat

Of een AED de goede is, is voor iedereen anders en ook van verschillende factoren afhankelijk. Het hangt namelijk af van de locatie waar de AED komt te hangen, wie de gebruikers gaan zijn en voor welke doelgroep de AED wordt aangekocht. Maar als u een AED apparaat koopt is het goed om te kijken of deze het FDA (Food and Drugs Administration) keurmerk heeft. Het FDA-keurmerk is een zeer streng keurmerk voor medische apparatuur en zo ook dus voor een AED. Hoewel een FDA-keurmerk niet verplicht is, is wel ons advies om een AED te kopen met het FDA-keurmerk.

Aandachtspunten kopen AED apparaat

Bij het kopen van een AED apparaat is het goed om een aantal aandachtspunten voor ogen te hebben. Kijk naar wat het budget is en welke AED daar binnen valt. Er zijn namelijk AED’s te koop in verschillende prijsklassen. Kijk ook naar welke bediening u makkelijk vindt en of het een half- of een volautomaat moet zijn. Het verschil hiertussen is dat u bij de halfautomaat zelf op de knop moet drukken als er een schok geadviseerd wordt en bij de volautomaat wordt de schok zelf door de AED uitgevoerd. Kijk ook naar de garantietermijn die bij de AED hoort en niet geheel onbelangrijk vergelijk de technische specificaties van de AED.

Kosten AED apparaat na aankoop

Wanneer u een AED apparaat wilt kopen is het ook goed om te kijken naar de toekomstige kosten van de AED. Zoals kosten voor het vervangen van de elektroden of de batterij wanneer deze de houdbaarheidsdatum hebben bereikt.

 1. Smarty Saver AED Volautomaat
  Ami Italia Smarty Saver AED Volautomaat
  979,91 899,-
 2. Smarty Saver AED Halfautomaat
  Ami Italia Smarty Saver AED Halfautomaat
  979,91 899,-
 3. Primedic HeartSave YA Volautomatische AED. Met geel lipje voor elektroden aan de achterkant en statusindicator OK.
  Primedic Primedic HeartSave YA volautomaat
  1.738,55 1.595,-
 4. Primedic Heartsave Y AED Halfautomaat. Met geel lipje aan de achterkant voor de elektroden en statusindicator OK.
  Primedic Primedic HeartSave Y halfautomaat
  1.738,55 1.595,-

AED kopen? Voordelig, veilig en snel bij AEDvoordelig

AEDvoordelig is opgericht uit passie voor het leven, klantgerichtheid en service. Wij zijn een merkonafhankelijke AED leverancier (Automatische Externe Defibrillator) en alles wat daarbij hoort: AED-batterijen, AED-kasten, AED-tassen, AED elektroden, etc. Daarnaast bieden wij AED onderhoud en service contracten aan, zodat uw AED altijd paraat is voor een reanimatie.

In onze AED-webshop vindt u alle informatie over defibrillators, AED-kasten, AED onderhoud, reanimatie, EHBO- en BHVproducten. Alle gebruiksaanwijzingen, brochures en product-films van de fabrikanten staan bij de producten. Kijk ook eens op onze socialmedia pagina’s voor meer informatie over reanimeren, de werking van het hart en nieuws over AED’s.

Heeft u vragen, advies of een offerte nodig voor het kopen van een AED? Neem gerust contact op via:088-2336033  of mail naar verkoop@aedvoordelig.nl

Heeft u vragen over een storing aan uw AED of onderhoud aan uw AED? Bel: 088-2336000 of stuur ons een e-mail: service@aedvoordelig.nl

AEDvoordelig ondersteunt de Hartstichting bij het realiseren van haar doelen. Bij uw bestelling ontvangt u gratis informatiemateriaal over het gebruik van een AED en reanimeren.

FD Gazellen winnaar 2018, 2019 en 2020