AED kopen of vergelijken? Wij adviseren u graag!

AED kopen? Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Koop bij ons een AED met laagsteprijsgarantie, 8 jaar garantie en gratis professioneel advies van onze AED-specialisten. Weet u al precies naar welke AED u op zoek bent? Kijk dan naar alle AED's. Heeft u nog vragen over het kopen van uw AED? Neem gerust contact met ons op via de chat of bel 088-233 6000 voor advies.

Inhoudsopgave

 1. AED kopen? 5 redenen om een AED te kopen

 2. Welke AED past bij u?

 3. Welke AED merken zijn voor u geschikt?

 4. Wat zijn de verschillen tussen AED's

 5. Wat kost een AED?

 6. Beste AED voor uw omgevingAED kopen? 5 redenen om een AED te kopen

In Nederland worden gemiddeld 45 mensen per dag getroffen door een hartstilstand. Een goede en snelle reanimatie vergroot de overlevingskans van het slachtoffer. Elke AED (Automatische Externe Defibrillator) heeft hetzelfde doel: een fibrillerend hart (met als gevolg een hartstilstand) defibrilleren met een stroomschok. Het gebruik van een AED tijdens een reanimatie vergroot het overlevingspercentage met 70%! Een AED is dus van levensbelang bij een hartstilstand.

1. Iedere minuut telt!

Uit onderzoek komt dat de overlevingskans bij een hartstilstand elke minuut daalt met 10%. Snelle reanimatie en het 
gebruik van een AED vergroot het overlevingspercentage met 70%!

AED verhoogt de overlevingskans met 70%


2. Gemiddeld 45 mensen per dag getroffen door een hartstilstand

Jaarlijks overlijden in Nederland naar schatting zo’n 16.000 mensen door een circulatiestilstand, ook wel hartstilstand genoemd. De oorzaak van een circulatiestilstand ligt meestal in het ontstaan van kamerfibrilleren, een ritmestoornis die resulteert in stilvallen van het hart als bloedpomp.

Een AED zorgt ervoor dat het hart wordt gereset en weer in het juiste ritme klopt. Met een landelijk dekkend AED netwerk zal het aantal doden door een hartstilstand fors afnemen.

300 mensen per week krijgen een hartaanval

3. Omstanders maken met een AED het verschil

De voornaamste reden waarom een reanimatie mislukt, is omdat de defibrillatieschok te laat komt. Omstanders kunnen hierin het verschil maken door in de eerste minuten van de hartstilstand een schok toe te dienen met een AED.

75% van de reanimaties starten omstanders

 

4. Een hartstilstand komt altijd onverwacht

Een hartstilstand komt altijd onverwacht en kan iedereen, ongeacht leeftijd of gezondheid, treffen. Het is namelijk zo dat 50% van alle slachtoffers nooit eerder hartklachten heeft gehad. Een AED in uw woon- en werkomgeving is dus onmisbaar!

50% van alle slachtoffers heeft nooit eerder hartklachten gehad

5. Kwaliteit van leven slachtoffer na reanimatie

Een succesvolle reanimatie waarbij omstanders gereanimeerd hebben met een AED, is essentieel voor de kwaliteit van leven van het slachtoffer. Uit een onderzoek van de Hartstichting naar de kwaliteit van leven na een reanimatie komt:

» Kans op hersenschade neemt af bij snelle inzet van een AED.
» 72% van de slachtoffers kunnen na een jaar weer terug aan het werk.
» 1 Jaar na een hartstilstand heeft 50% last van vermoeidheidsklachten
» 90% van de slachtoffers zegt dat het goed gaat na de reanimatie.

Iedere minuut neemt de overlevingskans met 10% af

 

Welke AED past bij u?

U wilt een AED kopen? Om te weten welke AED bij u past, is het belangrijk dat u weet welke eigenschappen en technologieën uw AED moet hebben. Het merk van uw AED kan eventueel ook een rol spelen in uw keuze.

 

Welke AED merken zijn voor u geschikt

DefiSign AED

De AED's van DefiSign staan bekend om hun compacte AED modellen. De degelijke AED's van DefiSign behoren tot de goedkoopste AED's op de markt en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. 

 • Voordeligste AED
 • DrietaligPhilips AED

De AED's van Philips zijn wereldwijd het bekend om de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de AED's. De AED helpt de hulpverlener tijdens de reanimatie met het innovatieve Life Guidance systeem dat ervoor zorgt dat de hulpverlener met de hulp van spraakinstructies goed kan reanimeren.

 • Eenvoudig in gebruik
 • Wereldwijd meest verkochtHeartSine AED

De HeartSine AED's zijn lichte en compactie AED's met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De accu en elektroden van deze AED zitten in een module waardoor de jaarlijkse onderhoudskosten relatief laag blijven.

 • Hoge water- en stofdichtheid
 • Compact ontwerpZOLL AED

De AED's van ZOLL gebruiken zeer geavanceerde technieken om accurate metingen te doen. Deze metingen gebruikt de AED om de hulpverlener realtime feedback te geven over bijvoorbeeld de diepte en snelheid van de hartmassage tijdens de reanimatie.

 • Real-time reanimatiefeedback
 • Lage vervangingskosten van de AEDMindray AED

De AED's van Mindray zien relatief nieuw op de markt en zijn daarom ook uitgerust met moderne technologie die ervoor zorgt dat de hulpverlener wordt begeleid met gesproken instructies. Ook is deze Mindray AED uitgerust met een taalknop waardoor de taal van de AED eenvoudig gewisseld kan worden.

 • Moderne technologie
 • Standaard kindknopDefibtech AED

De Defibtech Lifeline AED's zijn betrouwbaar en eenvoudig in gebruik. De AED geeft gesproken spraakinstructies aan de hulpverlener om deze te helpen tijdens de reanimatie.

 • Robuust ontwerp
 • Meest gebruikte AED bij reanimatietrainingCardiac Science AED

De AED's van Cardiac Science zijn robuust en gebruiksvriendelijk. Door de krachtige eigenschappen van de AED kunnen zowel professionele als onervaren hulpverleners effectief reanimeren. 

 • Real-time reanimatiefeedback
 • TweetaligPhysio-Control AED

De AED's van Physio-Control bevatten de nieuwste AED technologie en zijn daarom ook zeer gewild bij ambulancepersoneel, artsen en specialisten. Deze AED bevat bijvoobeeld een WiFi en 3G functie waardoor de AED's op afstand te monitoren zijn.

 • Modern ontwerp
 • Online te verbinden Lifelink netwerk (optioneel)AED kopen overzicht met alle AED eigenschappen

Wat zijn de verschillen tussen AED's

Prijs van de AED

Een AED kost ongeveer 1000 tot 2600 euro. Het verschil in de prijs van de AED zit hem in de functies die een AED heeft en de kwaliteit van de AED. Ook is het belangrijk om bij de aanschaf van een AED rekening te houden met de toekomstige onderhoudskosten van de AED.

Onderhoudskosten

Elke AED heeft twee elektroden en een accu nodig. Deze elektroden en accu moeten bij elke AED naar een aantal jaar vervangen worden, omdat bijvoorbeeld de elektroden niet meer plakken of de accu bijna leeg is. Omdat het vervangen van de AED elektroden en accu zo belangrijk is, raden wij het aan om een AEDzeker servicecontract af te sluiten. Wij houden dan bij of uw AED onderhoud nodig heeft en we komen langs op locatie om de AED te keuren. Als u een AEDzeker contract af sluit, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. 

Half- of volautomaat

Het verschil tussen een half- en een volautomaat is dat bij een halfautomaat de AED een schokknop heeft die de hulpverlener moet indrukken om de AED een schok af te laten geven. Bij een volautomaat heeft de AED geen schokknop en kijkt de AED zelf of hij een schok moet afgeven en dit proces van een schok afgeven gaat dus volautomatisch. In Nederland is het merendeel van de AED's halfautomaat, omdat de meeste reanimatiecursussen worden gegeven op een halfautomaat en daarom is een halfautomaat herkenbaarder voor de hulpverlener. Daarnaast heeft de hulpverlener meer controle over de reanimatie, omdat de hulpverlener zelf kan bepalen wanneer de schok af geven kan worden. Het voordeel van een volautomaat AED is dat sommige mensen bang zijn of niet durven om een schok af te geven, waardoor zij liever hebben dat de AED dit voor hen doet en zelf het moment van de schok bepaalt.

Reanimatie feedback

Het belangrijkste van reanimeren is dat het zuurstofrijke bloed van het slachtoffer rondgepompt wordt, zodat alle vitale organen van zuurstof worden voorzien. In 50% van de gevallen wordt er naar een eerste hartritme analyse een schok geadviseerd. In de andere gevallen waarin sprake is van een niet schokbaar hartritme, is goed reanimeren (het rondpompen van het zuurstofrijke bloed) het enige wat een hulpverlener kan doen om het slachtoffer te redden. AED's die reanimatie feedback geven ondersteunen de hulpverlener met het aanhouden van een juiste diepte en frequentie van de borstcompressies. Deze diepte en frequentie is het allerbelangrijkste om een optimale bloedsomloop te creëren en het is dus ook belangrijk dat dit vanaf het eerste moment van de hartmassage goed gebeurt. Reanimatie feedback op een AED kan daarom ook in ruim 50% van de gevallen de overlevingskans van het slachtoffer vergroten.

AED's zonder reanimatie feedback laten tijdens de reanimatie de hulpverlener dus niet weten of het tempo en de diepte van de hartmassage juist is. Echter, maken alle AED's gebruik van een metronoom en spraakinstructies om de hulpverlener tijdens de reanimatie te ondersteunen.

LCD scherm

Net zoals reanimatie feedback zorgt een LCD scherm op de AED ervoor dat de hulpverlener geholpen wordt tijdens de reanimatie van het slachtoffer. Op het LCD scherm beeldt de AED de instructies voor de reanimatie af zodat ook een onervaren hulpverlener goed kan reanimeren. In een rumoerige omgeving kan de hulpverlener op het scherm kijken als hij of zij de spraakinstructie van de AED niet verstaan heeft.

Kinderreanimatie

AED's zijn met behulp van kinderelektroden, kindknop / -sleutel in staat om ook kinderen onder de 8 jaar een schok te kunnen afgeven. Bij een kindreanimatie wordt het schokvolume van de AED aangepast en schakelt de AED over naar het reanimatieprotocol voor kinderen: 15 borstcompressies en 2 beademingen. Net zoals normale AED elektroden hebben ook kinderelektroden een houdbaarheidsdatum, dus ook de kinderelektroden moeten ook regelmatig vervangen worden. Het voordeel van een kindsleutel of kindknop is dat de volwassen elektroden gebruikt kunnen worden. Dit bespaart de vervangingskosten van de elektroden. Daarnaast is het indrukken van een kindknop in een stressvolle situatie sneller gedaan dan het vervangen van de volwassen elektroden voor de kinderelektroden.

Meertalige AED

Alle AED's zijn in principe Nederlandstalig of eventueel ook leverbaar in een ander taal. Maar in situaties waarbij mogelijk hulpverleners niet allemaal Nederlandstalig zijn, kan het wenselijk zijn om te kiezen voor een meertalige AED.

IP-waarde AED

Als de AED komt te hangen in een stoffige of vochtige omgeving, is het belangrijk om te kijken naar de IP-waarde van de AED. Ook als de AED buiten in een kast komt te hangen is het aangeraden om te kiezen voor een AED met een minimale IP-waarde van 54. 

IP21: Drupwaterdicht
IP54: Spatwaterdicht en stofvrij
IP55: Spuitwaterdicht en stofvrij
IP56: Extra spuitwaterdicht en stofvrij

 

Wat kost een AED?

Gemiddeld kost een AED tussen de 1000 en 2000 euro. De prijs hangt af van het merk en de verschillende mogelijkheden die de AED biedt. Ook is het belangrijk dat u bij de aanschaf van uw AED rekening houdt met de toekomstige vervangingskosten. De onderhoudskosten verschillen namelijk sterk per AED. Het is daarom een verstandige keuze om bij uw AED ook een AEDzeker servicecontract af te sluiten.
 
Om te berekenen hoeveel een AED in 10 jaar tijd kost, de gemiddelde levensduur van een AED, wordt gekeken naar de Total Cost of Ownership van de AED. Deze wordt berekend door de kosten van de AED en de vervangingskosten van de elektroden en batterijen in 10 jaar tijd op te tellen. De Total Cost of Ownership kan namelijk in verhouding sterk verschillen met de prijs van de AED. Een AED kan bijvoorbeeld relatief duur zijn bij aankoop, maar kan door lage vervangingskosten van de elektroden en de batterij in 10 jaar tijd toch voordeliger uitpakken. Daarom is het belangrijk om niet alleen naar het aankoopbedrag van de AED te kijken, maar ook naar de Total Cost of Ownership.

Aankoopbedrag van alle AED's + Total Cost of Ownership

Beste AED voor uw omgeving

Wij hebben voor u een selectie gemaakt van AED’s die specifiek geschikt zijn voor een bepaalde omgeving of gebruik:

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Vraag om advies op maat van AEDvoordelig

Wij adviseren u graag bij de keuze en het aankopen van een AED!

Bel 088-233 6000 voor advies of een offerte op maat of stuur een e-mail naar verkoop@aedvoordelig.nl.

 

 

 

AEDvoordelig: dé merkonafhankelijke AED-leverancier ✓Gratis verzending vanaf 20,- ✓Laagste prijsgarantie ✓95% uit voorraad leverbaar

AED kopen? Voordelig, veilig en snel bij AEDvoordelig

AEDvoordelig is opgericht uit passie voor het leven, klantgerichtheid en service. Wij zijn een merkonafhankelijke AED leverancier (Automatische Externe Defibrillator) en alles wat daarbij hoort: AED-batterijen, AED-kasten, AED-tassen, AED elektroden, etc. Daarnaast bieden wij AED onderhoud en service contracten aan, zodat uw AED altijd paraat is voor een reanimatie.

In onze AED-webshop vindt u alle informatie over defibrillators, AED-kasten, AED onderhoud, reanimatie, EHBO- en BHVproducten. Alle gebruiksaanwijzingen, brochures en product-films van de fabrikanten staan bij de producten. Kijk ook eens op onze socialmedia pagina’s voor meer informatie over reanimeren, de werking van het hart en nieuws over AED’s.

Heeft u vragen, advies of een offerte nodig voor het kopen van een AED? Neem gerust contact op met AEDvoordelig: bel 088-233 6000  of mail naar verkoop@aedvoordelig.nl

AEDvoordelig steunt de Hartstichting bij het realiseren van haar doelen. Bij uw bestelling ontvangt u gratis informatiemateriaal over het gebruik van een AED en reanimeren.

Kom in actie voor de Hartstichting! FD Gazellen winnaar 2018, 2019 en 2020