AED Vervangen

Een AED heeft een beperkte levensduur van 10 jaar. Wanneer een AED 10 jaar of ouder is dan is het advies om de AED te vervangen. De kans dat een AED van 10 jaar of ouder op storing gaat wordt steeds groter en dit moment wil je met een AED natuurlijk niet afwachten.

Waarom een AED na 10 jaar vervangen?

Ook al is een AED nog nooit gebruikt dan is deze toch na 10 jaar aan vervanging toe. AED staat namelijk altijd in een soort van stand-by stand. Deze is altijd met één druk op een knop aan te zetten. Wat dus veel vraagt van de elektronica in de AED. Ook test de AED zichzelf dagelijks, wekelijks of maandelijks. Deze zelftesten vergen in 10 jaar aardig wat van de interne accu van de AED. Deze interne accu is niet te vervangen. Een AED van 10 jaar oud zal ook niet meer worden goedgekeurd voor het AED-keurmerk.

AED vervangen met inruil van de oude AED

Met uw nieuwe AED beschikt u over de nieuwste software en reanimatieprotocollen en kunt u weer 10 jaar vooruit. Graag adviseren wij u bij de aanschaf van een nieuwe AED over welke keuze voor u het beste is. We kunnen indien gewenst een offerte voor u maken. Ook bieden wij u de mogelijkheid om een inruilkorting te krijgen op uw ‘oude AED’. Wij nemen uw oude AED dan retour en zullen zorgen dat deze ontmanteld en afgevoerd wordt.

Meer weten over de vervanging van uw AED?

Heeft u een vraag over de levensduur van uw AED-apparaat of wilt u meer informatie over een nieuwe AED of het keuren van een AED? Neem dan contact op met AEDvoordelig en bel 088-2336033 of mail naar verkoop@aedvoordelig.nl.