Wanneer u werkzaam bent als reanimatie-trainer dan bent u waarschijnlijk wel bekend met een AED trainer. Maar mocht u niet weten wat een AED trainer is, dan geven we u er in deze blog graag wat meer informatie over.

Wat is een AED trainer?

Een AED trainer is een AED trainings apparaat wat er qua werking en uiterlijk hetzelfde uitziet als een echte AED, waarbij het enige verschil is dat de AED trainers ‘geen’ schok afgeven. Visueel zien de verschillende AED trainers er net wat anders uit als de echte AED’s van hetzelfde merk. Ze verschillen namelijk in kleur. Dit om verwarring in geval van een noodsituatie te voorkomen.

Waarvoor wordt een AED trainer gebruikt?

Aed trainer in gebruik

De trainer wordt gebruikt om in een reanimatie cursus/ training een realistische situatie, waarbij het gebruik van een AED benodigd is, na te kunnen bootsen. Het reanimatie-protocol, de compressie-diepte, het tempo en de omgang met een AED zijn namelijk belangrijke onderdelen die tijdens de cursus aan bod komen.

Reanimatie-scenario’s instelbaar

In een training waarbij het gebruik van een AED geoefend wordt, wil je natuurlijk meerdere reanimatie-scenario’s aan bod laten komen. Dat kan met de AED trainers. Ze zijn in te stellen op verschillende scenario’s. Hoeveel verschillende scenario’s er gekozen kunnen worden is afhankelijk van het merk. Vaak kan de AED trainer ook met een afstandsbediening aangestuurd worden, waardoor er tijdens de training makkelijk van scenario gewisseld kan worden.

Van bijna alle merken AED’s is er ook een trainingsvariant beschikbaar. Hierdoor is het dus bijna altijd mogelijk om bij een training te oefenen met de AED die in uw omgeving beschikbaar is. Bekijk het assortiment AED trainers van AEDvoordelig.nl