BuurtAED is een initiatief van de Hartstichting en Philips. Het doel van het initiatief is om in zoveel mogelijk straten en wijken een AED buiten op te hangen. De Hartstichting biedt hier een crowdfunding platform voor aan en zijn actief via social media, tv en kranten.
Als partner van de Hartstichting en dealer van Philips kan ook AEDvoordelig dit pakket aanbieden voor € 1495,- excl btw. Daarnaast leveren wij extra een AEDzeker® pakket erbij en bieden wij de mogelijkheid om de service voor langere periode af te kopen.

Een mooi initiatief waarvan wij de voor- en nadelen voor u op een rijtje hebben gezet.

Voordeel:

  1. Redelijk eenvoudig en voordelig een AED met buitenkast kopen samen met andere buurtbewoners.
  2. Leuk en goedwerkend crowdfunding platform en goede naamsbekendheid voor de Hartstichting.
  3. Prima AED met 8 jaar garantie.

Nadeel:

  1. Onderhoudskosten worden voor 5 jaar meegenomen in de actie van de Hartstichting. Over 5 jaar komt de initiatiefnemer voor kosten te staan (vervangen accu en elektrode) en dan kan men dus opnieuw "met de pet rond" om deze kosten te delen met de buurt. Om dit probleem op te lossen kan AEDvoordelig onderhoudspakketten aanbieden waarbij alle kosten voor 10 jaar afgedekt zijn. Informeer naar de mogelijkheden.
  2. De Hartstichting biedt alleen de Philips FRx aan met een Rotaid kast of Aivia kast. Op zich een prima keuze maar lang niet altijd de beste keuze voor iedere situatie. AEDvoordelig adviseert u graag welke AED en kast het beste past bij uw situatie en budget.
  3. BuurtAED biedt alleen kunststof kasten aan die niet "hufter-proof" zijn. Voor een kleine meerprijs heeft u ook een RVS kast met pincode, verwarming, ledverlichting, fan-koeling en alarm. Het overwegen waard om hier uw kostbare AED in op te bergen.
  4. De Hartstichting biedt geen 24/7 helpdesk aan, bijvoorbeeld voor het uitlezen en in orde maken van de AED na een inzet.

Kortom; De Hartstichting heeft met het BuurtAED project veel media-aandacht gecreëerd voor het goede doel om meer AED's in de wijken te krijgen. AEDvoordelig ondersteunt dit doel van harte en doet er nog graag een "schepje bovenop" door een nog completer en voordeliger pakket aan te bieden en de geschetste nadelen weg te nemen.

Wilt u ook een BuurtAED project starten? Neem dan contact op met AEDvoordelig.