Buurt AED kast Rotaid

Vandaag 26 juli tijdens de hittegolf in Nederland kregen eigenaren van een Rotaid kast van de Hartstichting onderstaand bericht.

Het dringende verzoek deze instructies goed op te volgen.

Bericht van de Hartstichting:

--------

Geachte heer/mevrouw,

U ontvangt deze mail omdat u in het recente verleden een AED-buitenkast heeft ontvangen van de Hartstichting, via leverancier ROTAID. Het betreft een extra check op de AED-kast in verband met de aanhoudende hete zomer.

Het kan nu voorkomen dat de AED-kast stroever open gaat. Dat kan het geval zijn wanneer de kast lang in de volle zon hangt in combinatie met een hoge buitentemperatuur. Gelukkig heeft dit niet tot zorgelijke situaties geleid. Maar vanwege de mogelijke consequenties, wanneer een kast onverhoopt niet open mocht gaan, vragen we u – gezien het aanhoudende warme weer – er extra aandacht aan te besteden. Wij willen u vragen om uw kast te testen op het heetst van de dag, dus ergens tussen 12.00 en 15.00 uur. En, als u ervaart dat het openen stroef gaat, wilt u dan de rubberen ring inspuiten met contactspray (WD40 of een vergelijkbaar smeermiddel), en nogmaals de kast openen om te zien of het dan soepeler gaat? Wilt u het vervolgens (via zesminutenzone@hartstichting.nl) aan ons laten weten als u hierbij problemen ondervindt? Dit zullen wij dan direct oppakken met ROTAID, die het probleem zal verhelpen. Het bedrijf ROTAID doet op dit moment een checkronde langs de kasten. Tenslotte nog een paar belangrijke tips:

* Hang de AED buitenkast op een schaduwrijke plek.

* Mocht uw kast, vanwege de beste zichtbaarheid, toch deels in de zon hangen, denkt u dan eens aan het plaatsen van een overkapping, zodat er schaduw ontstaat.

* In de doos die u destijds heeft ontvangen zat, naast de kast tevens een onderhouds- en gebruikersinstructie die van belang zijn voor de goede werking van de kast, omdat deze dagelijks wordt blootgesteld aan de buitenlucht. In deze instructie wordt vermeld dat de afdichtrubber op de achterplaat in alle gevallen soepel moet blijven voor een soepele opening. Bij perioden van langdurige hitte kan deze sneller droger worden. In de instructie wordt u verzocht de kast regelmatig te openen en te controleren en indien nodig de rubberen ring in te spuiten met een contactspray (WD40 of een vergelijkbaar smeermiddel)) zodat de soepelheid en flexibiliteit van de rubber wordt gegarandeerd.

Dank alvast voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Team HartslagNu

-------

Hangt uw AEDkast onverhoopt toch vol in de zon, dan adviseren wij u deze om te ruilen voor een kast met goede ventilator. Dit kan bijvoorbeeld zijn de Aivia 210 of kasten van Sixcase. Hulp of advies nodig? We adviseren u graag! 088-233 6000