Per 1 juni 2015 is de AED database van het RadboudUMC (www.aed4.eu) ondergebracht bij het Rode Kruis. Het Rode Kruis wordt daarmee de eigenaar van de AED database met zo’n 22.000 AED’s en neemt daarnaast de verantwoordelijkheid op zich om:

1. Zoveel mogelijk AED’s in Nederland in kaart te brengen/aan te laten melden

2. De reeds aangemelde en nieuw aangemelde AED’s te laten controleren

3. Wijzigingen doorvoeren of foutief aangemelde AED’s verwijderen

Om het aanmelden van AED’s zo laagdrempelig mogelijk te maken heeft het Rode Kruis een aantal veranderingen ingevoerd. Hieronder op een rijtje wat dat voor u betekent:

AED’s aanmelden

Alle AED’s zijn nog altijd te lokaliseren via www.aed4.eu en de EHBO app van het Rode Kruis. Dat is niet veranderd.

Vanaf 15 juni 2015 is het mogelijk om AED’s aan te melden via de gratis EHBO app van het Rode Kruis. Binnenkort wordt dit ook mogelijk via de website.

Om AED’s aan te melden hoeft er geen account meer aan te worden gemaakt. Het aanmelden van AED’s gebeurt vanaf nu met behulp van uw e-mailadres.

AED gegevens wijzigen

U bent ook nog steeds in staat om gegevens van een AED te wijzigen, omdat uw e-mailadres bij ons al bekend is. U kunt voorlopig gegevens van een AED alleen wijzigen in de EHBO-app. Via de website wordt dit ook nog mogelijk gemaakt. U ontvang weer bericht van ons als dat ook mogelijk is.

Daarnaast kunt u automatisch gegenereerde e-mails verwachten wanneer blijkt dat de gegevens van de AED die u heeft aangemeld niet meer kloppen, wanneer de AED niet meer aanwezig is of wanneer de AED dubbel vermeld staat. U kunt de wijzigingen in een dergelijke e-mail negeren of accepteren met 1 druk op de knop.