Het is in ons en uw belang om op een veilige manier te reizen, in hartveilige hotels te verblijven en uw vrije tijd door te brengen in hartveilige sportclubs en fitnessclubs.

Een plotselinge hartstilstand kan iedereen overkomen, overal en altijd. Sommige mensen lopen een verhoogd risico als ze al bestaande aandoeningen hebben zoals hoge bloeddruk, diabetes of als ze al eens een hartaanval hebben gehad.

Wat gebeurt er bij een hartstilstand

Bij een hartstilstand kan het hart snel of juist onregelmatig beginnen te kloppen. Uiteindelijk neemt de pompwerking van het hart af en het hart stopt. Vaak staat het hart niet echt stil. Maar worden de hartkamers snel en chaotisch geprikkeld waardoor ze niet meer samentrekken, maar gaan trillen.

Gebruik van een AED

Door het gebruik van een AED kan het hart door middel van het toedienen van een elektrische schok weer overgaan in het normale hartritme. Dit moet binnen 6 minuten gebeuren omdat anders de kans op overleving zeer laag is. Belangrijk is dan ook om te weten waar de dichtstbijzijnde AED zich bevindt.

Hartveilige omgeving

Een hartveilige omgeving is een omgeving waar binnen de AED binnen 6 minuten bij het slachtoffer kan zijn. Hartveilige locaties beschermen onze buren, onze familie, vrienden en kinderen. Om deze hartveilige locaties te registreren en te delen heeft Citizens Save lives (CISALI) een app en website ontwikkeld waarop wereldwijd de locatie van AED’s aangemeld kan worden.

CISALI-app en website

Met de CISALI-app en website kunt u in geval van nood AED’s eenvoudig en snel wereldwijd lokaliseren. Handig voor als u bijvoorbeeld op reis bent. Gratis - zonder reclame - neutraal!

De voordelen op een rijtje:

  1. In geval van nood: Bel de alarmcentrale en waarschuw de eerste hulpverlener in het gebied
  2. Rapporteer en voeg eenvoudig AED's toe via de app
  3. Overzicht van AED's op een wereldwijde kaart
  4. Zoek en vind de defibrillator zo snel mogelijk
  5. Plan hart veilige vakanties
  6. Nieuwe functies zijn permanent in ontwikkeling

Bekijk de CISALI video: https://www.youtube.com/watch?v=ZvIAJFbJZ8E&t=14s

Ga voor meer informatie naar www.cisali.com of download de app in Google Play of Apple store