Het belang van reanimatie

Het snel starten met de reanimatie is erg belangrijk wanneer iemand een hartstilstand heeft. De eerste 6 minuten zijn namelijk van cruciaal belang voor de overlevingskansen van het slachtoffer.

Overlevingskans verhogen met 70%

Wordt er binnen de 6 minuten gestart met hartmassage, het liefst in combinatie met een AED, dan wordt de overlevingskans verhoogt met 70%. Iedere minuut die er later gestart wordt met reanimatie neemt de overlevingskans met 10% af. Dit geeft dus wel aan dat iedere seconde telt en dat het snelle handelen het verschil kan betekenen tussen leven en dood.

 

 

 

feiten en cijfers belang reanimatie

 

 

Gebruik van AED bij reanimatie

Wanneer er sprake is van een hartstilstand dan staat het hart meestal niet helemaal stil, wat het woord 'hartstilstand' wel doet vermoeden. De kamers van het hart worden heel snel en chaotisch geprikkeld waardoor ze niet meer samentrekken, maar gaan trillen. Dit trillen noemen we kamerfibrilleren. Door het toedienen van een elektrische schok door de AED kan het hart gereset worden en weer normaal gaan kloppen.

Snel handelen, reanimatie met AED

Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk met de reanimatie te starten en daarbij een elektrische schok toe te kunnen dienen. Snelle beschikbaarheid van een AED en de kennis over hoe te reanimeren is daarom van levensbelang. Het is belangrijk om te weten waar in de omgeving er AED’s te vinden zijn, zodat deze binnen 6 minuten ter plaatse kan zijn.

Advies nodig?

Wij adviseren u graag bij de keuze en het aankopen van een AED! Bel 088-233 6000 voor advies of vul het contactformulier in.

 

AEDvoordelig: dé merkonafhankelijke AED-leverancier ✓Gratis verzending ✓Laagste prijsgarantie ✓95% uit voorraad leverbaar