AED binnen kast

In het algemeen wordt geadviseerd om een AED binnen te bewaren. Hierdoor is de AED zo min mogelijk onderhevig aan temperatuursschommelingen, wat de levensduur van bijvoorbeeld elektroden en batterij ten goede komt. AEDvoordelig heeft daarom een ruim assortiment binnenkasten .

Om de AED echter ook bereikbaar te houden in geval van noodsituaties buiten bijvoorbeeld de openingstijden van uw bedrijf, heeft AEDvoordelig ook zeer goede buitenkasten .Deze buitenkasten dragen bij aan het optimaal opbergen van de AED, en daarmee ook aan het optimaal werken van de AED. Een goed voorbeeld van een veel verkochte, kwalitatief goede buitenkast is de Sixcase. Bij voorkeur worden de buitenkasten wel op een schaduwrijke plek gemonteerd. De kasten gebruiken laagspanning. De kast verwarmt wanneer de temperatuur onder de 5 graden komt, en ventileert bij een temperatuur van 30 graden of meer.

Temperatuur

De temperatuur van de omgeving waarin de AED opgeslagen is, is dus absoluut van invloed op de levensduur van de batterij (accu) én op de levensduur van de elektroden. Nu het weer volop zomer is in Nederland en de temperaturen dus oplopen, is het voor een goede 

AED buitenkast

werking van de AED belangrijk om te kijken naar de temperatuurbeheersing van de opslagplek. Naast extreem koud weer, is namelijk ook extreme hitte een risico. Door te hoge temperaturen kan de gel-laag van de elektroden uitdrogen, waardoor deze niet goed meer plakken op de borst van het slachtoffer dat gereanimeerd wordt. De elektrische schok wordt vervolgens slecht of niet doorgegeven. Daarnaast kan hitte zorgen voor het sneller leeglopen van de batterij, waardoor de levensduur van de AED verkort wordt. Door de AED buiten te bewaren in een kast met temperatuurbeheersing (verwarmen of juist ventileren wanneer dat nodig is), worden problemen voorkomen. En kunnen hulpverleners bij hun levensreddende werk, rekenen op een goed werkende, beschikbare AED.

Informatie of vragen?

Heeft u nog vragen over het bewaren van uw AED? Wilt u een onafhankelijk advies over de juiste keuze voor een buitenkast? Wij helpen u graag. U kunt ons eenvoudig bereiken via ons servicenummer 088-2336000.