Een AED is natuurlijk een product wat u niet dagelijks aanschaft. En als u een AED wilt gaan kopen dan wilt u natuurlijk wel zeker weten dat u een goede AED koopt. Maar wat is nu een goede AED en waar moet u op letten voor aankoop?

Wanneer koopt u een goede AED?FDA Keurmerk

Of een AED de goede is voor u is onder andere helemaal afhankelijk van de locatie waar de AED komt te hangen, wie de gebruikers gaan zijn en voor welke doelgroep deze wordt aangeschaft. Maar als u een AED koopt is het goed om te kijken of deze het FDA (Food and Drugs Administration) keurmerk heeft. Het FDA-keurmerk is een zeer streng keurmerk voor medische apparatuur en zo ook dus voor een AED. Hoewel een FDA-keurmerk niet verplicht is, adviseren wij u wel een AED te kopen die een FDA-keurmerk heeft .

Waar let u op bij het kopen van een AED

Het is handig als u weet wat uw budget is en welke AED daar binnen valt. Er zijn namelijk AED’s te koop in verschillende prijsklassen. Kijk ook naar welke bediening u makkelijk vindt en of het een half- of een volautomaat moet zijn. Het verschil hiertussen is dat u bij de halfautomaat zelf op de knop moet drukken als er een schok geadviseerd wordt en bij de volautomaat wordt de schok zelf door de AED uitgevoerd. Kijk ook naar de garantietermijn die bij de AED hoort en niet geheel onbelangrijk vergelijk de technische specificaties van de AED.

Kosten AED na aankoop

Wanneer u een AED wilt kopen is het ook goed om te kijken naar de toekomstige kosten van de AED. Zoals kosten voor het vervangen van de  elektroden of de  batterij wanneer deze de houdbaarheidsdatum hebben bereikt. Kosten die gemaakt worden na de inzet van de AED om deze weer gebruikslaar te maken worden vanaf 2018 vergoed door de Regionale Ambulancevoorziening (RAV). Hoe dit in zijn werk gaat kunt u hier lezen.

Uiteraard helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze en het aankopen van een AED. Bel 088-233 6000 of mail naar verkoop@aedvoordelig.nl

AED kopen