Uit onlangs verricht onderzoek blijkt dat defibrillators (AED’s) vaak niet ingezet kunnen worden door slecht uitgevoerd onderhoud. Het Eindhovens Dagblad publiceerde hier al eens over: artikel Een servicecontract voorkomt dat de AED niet ingezet kan worden, wanneer hier om gevraagd wordt.

Servicecontract

Een AED moet in geval van nood altijd gereed zijn voor gebruik. Onderhoud is daarom enorm belangrijk. Het zorgt namelijk voor een goede werking van de AED wanneer een inzet nodig is. Maar wat is goed onderhoud? Wanneer moeten batterijen en elektroden van uw AED worden vervangen? Wat staat u te doen als de AED is ingezet? Is de software nog up-to-date? De servicecontracten van AEDvoordelig hebben diverse serviceniveau’s. Zo kunt u het niveau kiezen dat aansluit bij uw wensen. En laat u het onderhoud van de AED dus geheel of gedeeltelijk aan ons over.

Mogelijkheden AED Service

Bij AEDVoordelig wordt de AED in elk geval opgenomen in de database. Dit geldt ook wanneer u geen servicecontract afsluit. Wij brengen u namelijk altijd tijdig op de hoogte van de benodigde vervanging van elektroden en batterijen.

Een van onze servicemedewerkers komt jaarlijks bij u langs voor een uitgebreide controle, test en onderhoudsbeurt van uw AED. Hierna ontvangt uw AED het landelijke (onafhankelijke) AED-keurmerk en keuringsrapport. Indien beschikbaar wordt de AED voorzien van nieuwe software of het reanimatie-protocol. Na een inzet of defect aan de AED zorgen wij voor een vervangend exemplaar. Een storing of inzet kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week gemeld worden. Nadat de AED ingezet is, wordt deze uitgelezen en gereset, de gegevens worden ook naar de cardioloog van het ziekenhuis gestuurd. Indien gewenst, wordt tevens een evaluatiegesprek gevoerd met degene die de reanimatie uitvoerde. Ook de kosten voor periodieke vervanging van elektroden en batterij kunnen inbegrepen worden. Door keuzes te maken, leveren wij op deze manier precies het onderhoud van de AED precies zoals u dat wenst.

AED onderhoud

Korting sparen voor een AED

Voor elk jaar dat u het AEDzeker Plus of All-in pakket afneemt, ontvangt u 50 Euro korting bij vervanging van uw AED. Afhankelijk van het aantal jaren dat aaneengesloten een servicecontact is afgesloten, wordt de korting verleend (met een maximum van 8 jaar). Wanneer u dus 8 jaar service hebt afgenomen voor dezelfde AED, krijgt u de maximale korting van 400 Euro bij aanschaf van een nieuwe AED in onze webshop. Een AED apparaat heeft een gemiddelde levensduur van 10 jaar. Na deze tijd kan de AED nog prima werken, maar deze kan niet meer goedgekeurd worden volgens de eisen van het AED Keurmerk.

Informatie

Alle informatie over en prijzen van onze verschillende servicecontracten kunt u nalezen via deze link: servicecontracten Heeft u verder nog vragen over de servicecontracten? Of wilt u meer informatie over AED’s of onderdelen (AED elektroden of AED batterijen). Wij helpen u graag. U kunt ons eenvoudig bereiken via ons servicenummer 088-2336000. Of kijk eens op onze website www.AEDvoordelig.nl