In Nederland worden gemiddeld 30 mensen per dag getroffen door een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Gemiddeld vindt in 70% van de gevallen een reanimatie thuis plaats. Het is dus goed om een AED bij uw huis te hebben. Ook voor een Vereniging van Eigenaren (VvE) zou dit een mooie levensreddende investering zijn.

Kosten delen leden VvE

Er zijn AED's verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Wanneer u een AED wilt aanschaffen speelt het budget natuurlijk ook een rol bij de aanschaf van de AED. Zo ook natuurlijk voor een VvE. Alleen kan een VvE dit met alle leden samendoen. Door allemaal een financiële bijdrage te doen, heb je al snel een mooi bedrag bij elkaar. En kan de AED aangeschaft worden.

Plaatsing van de AED in het gebouw

Wanneer een AED door een VvE in een gebouw geplaatst wordt is het belangrijk dat deze door iedereen binnen 6 minuten naar een slachtoffer kan worden gebracht. Snelle reanimatie in combinatie met het gebruik van een AED binnen 6 minuten vergroot namelijk het overlevingspercentage met 70%. Dit is dus zeker iets waar rekening mee gehouden moet worden bij de keuze voor plaatsing van de AED. Op de vraag waar een AED geplaatst moet worden kunnen wij dus geen standaard antwoord geven.

Instructie op locatie

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte AED dan helpen wij u daar graag bij. Heeft u de juiste AED voor uw VvE gevonden? Dan kan er ook nog voor een instructie op locatie gekozen worden. Dan wordt de werking van de AED in groepsverband (max. 20 personen) uitgelegd. De instructie is geen complete reanimatiecursus, maar een complete demonstratie van de AED. Het is natuurlijk altijd verstandig om ook een reanimatiecursus te volgen. Want het succesvol inzetten van een AED gaat hand in hand met kwalitatieve reanimatie.