Een AED kost gemiddeld tussen de 1000-2000 euro. De prijs van een AED hangt af van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de AED. Belangrijk is dat u bij de aanschaf van een AED niet alleen kijkt naar de aanschafprijs, maar ook naar de kosten voor de komende jaren.

Total cost of Ownership AED

De zogenoemde “Total cost of Ownership” van een AED wordt bepaald door de aanschafprijs van de AED en de toekomstige kosten voor nieuwe AED-elektroden en batterijen bij elkaar op te tellen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

In de berekeningen gaan wij ervan uit dat de AED gedurende 10 jaar niet wordt ingezet voor een reanimatie. Om tot een goede vergelijking te komen, wordt een termijn aangehouden van 10 jaar. Dit komt overeen met de gemiddelde technische levensduur van een AED.

In onderstaande tabel hebben we de verkoopprijzen van de meest verkochte AED’s uit onze webshop AEDvoordelig.nl als basis genomen.

Overzicht kosten AED

Goedkoopste AED

De goedkoopste AED op dit moment is de DefiSign Life AED. Deze AED heeft echter geen FDA keurmerk en is nog een nieuwe AED op de Nederlandse markt. Deze AED heeft een garantietermijn van 10 jaar.

FDA goedgekeurde AED

Wilt u niet te veel geld uitgeven aan een AED, maar wel een AED die door de FDA is goedgekeurd en dus zeer betrouwbaar is, dan adviseren wij u te kijken naar de Philips Heartstart HS-1 of de HeartSine Samaritan PAD 350P. Philips geeft 8 jaar garantie op de AED en HeartSine zelfs 10 jaar. Het zijn beide goede en gebruiksvriendelijke AED’s.

Beste Kwaliteit AED

Wilt u een topkwaliteit AED maar met toch een goede prijs/ kwaliteit verhouding dan adviseren wij u de Zoll AED Plus of de Defibtech Lifeline.

De Zoll AED Plus is in aanschafprijs iets goedkoper en heeft als grote voordeel dat de AED gebruik maakt van standaard batterijen. Hierdoor zijn de totale kosten van een Zoll AED uiteindelijk lager dan praktisch alle andere merken. De Defibtech AED is in Nederland een van de meest verkochte AED’s en onderscheidt zich door gebruiksgemak, degelijkheid en ontwerp.

De Cardiac Science G5 wordt door ons vaak vergeleken met de “Mercedes onder de AED’s”. De technische specificaties, innovaties en kwaliteit zijn van absolute top kwaliteit maar wel met een prijskaartje.

Meer weten over de kosten van een AED?

Kijk hier voor meer informatie over het assortiment AED's. Uiteraard adviseren wij u graag bij het kiezen van de juiste AED voor uw situatie en budget. Bel of mail hiervoor gerust naar AEDvoordelig.nl als u vragen heeft. Ons telefoonnummer is 088-233 6000 of stuur een mail naar verkoop@aedvoordelig.nl.

En uiteraard geldt te allen tijde: Hoe duur of goedkoop een AED ook mag zijn, een mensenleven is en blijft onbetaalbaar.